ARCHITIZER: “GREENville House (Walters Residence)”

A project by Tonic Design | Tonic Construction

Walters Residence

Walters Residence

 

The “GREENville House”/Walters Residence is composed of two primary design components: bars and panels. Each acts together to generate an environmentally sensitive response. Narrow bars composed of private space branch out into the landscape to create courtyards, capture natural light, allow cross ventilation, and intersect to form a central volume of double height public space. Open to the kitchen and dining and a balcony and loft above, this central volume aligns with compelling views of the landscape. A structural system holding photovoltaic panels and perforated screens is responsible for creating the home’s energy and hot water while shading openings to alleviate unnecessary heat gain. The building’s orientation on the site utilizes the maximum potential of the photovoltaic technology, decreasing the overall load on the geothermal HVAC system. READ MORE & SEE THE GALLERY…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: