NEWS & OBSERVER: “A core of simplicity”

Interior, the GREENville House

By Laura Battaglia

Bobby Walters had always been drawn to the simplicity and clean lines of modern architecture. But a modern aesthetic was not his only requirement as he planned a house for himself and his wife. Walters was also interested in sustainable features and cost-conscious decisions. In essence, he wanted to build a better house.

A radiologist by profession, Walters relates his sense of design and attention to detail to his work analyzing radiology images. He worked with Tonic Design on scheme after scheme; a process that his wife, Kristi, called a “five-year affair.” As the design developed, the team realized that their design was inherently “green.” The overriding concept of the Greenville residence is a series of wings that extend from a central core living area into the landscape in a pinwheel fashion. This allows for visual connections, breezes and natural daylight – all features of a design engaged with its environment… READ MORE…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: