NEWS & OBSERVER: “Simplicity from Complexity”

By Adam Brakenbury

Inside the Lanning residence

Jodie and Todd Lanning had lived in the Lochmere neighborhood for several years and had come to consider the area their home. Their ranch-style house was near work, good schools and church, and they enjoyed the walking trails and wooded landscape. So when they decided to build a new home for their growing family, they knew they wanted to stay in the neighborhood.

Todd Lanning, a graphic designer, had visited a house by the design/build firm Tonic Design while it was under construction and decided on the spot that he wanted a home with a similar Modern style, open plan and natural light.

The Lannings first looked at existing houses in the neighborhood, thinking they might find something to renovate. However, nothing that was available at the time seemed as if it would accommodate the transformation they envisioned. Then they discovered a plot of land that was vacant and began talking with Vincent Petrarca, a family member and one of the partners of Tonic Design, about designing a new home for them. READ MORE…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: